WordPress snelheid

Hoe maak je WordPress supersnel?

WordPress snelheid

Standaard is een WordPress website niet supersnel. Dit kan echter veranderen. Helaas weten de meeste mensen niet hoe ze dit moeten doen. Daarom gaan wij in dit artikel uitleggen hoe je WordPress een stuk sneller kunt maken.

Hoe test je trouwens de snelheid van een website?

De snelheid van een website kun je testen met Pingdom.

Vul daar de link van jouw website of blog in, kies een locatie uit vanwaar je wilt testen en klik op de groene knop. Vervolgens krijg je te zien hoe snel jouw site op dit moment laadt.

Met trots bieden wij vanaf heden een premium cursus aan, genaamd Maak je eigen website met WordPress. Dit eBook is maar liefst 78 pagina's dik en biedt jou een stap-voor-stap instructie om jouw eigen WordPress website met succes op te zetten.
Om dit te vieren ontvang je 14 dagen premium support per e-mail en bieden we een eenmalige korting van 10 euro aan met de kortingscode 'korting-ebook-123'.
Dit betekent dat je deze cursus, boordevol tips en handigheden, voor slechts €9,99 kan bestellen!

Bestel deze premium cursus 2024 hier!
Als jij de snelheid van jouw website of blog wilt verbeteren, is het leuk om van tevoren te kijken wat de snelheid is en wat na de tijd de snelheid is. Dan kun jij zien hoeveel sneller de website is geworden!

Hoe maak je WordPress sneller?

De volgende stappen kun je nemen om WordPress sneller te maken:

1. Maak gebruik van een goed hostingbedrijf

Goede hosting zorgt ervoor dat je website snel laadt, slechte hosting zorgt voor het tegenovergestelde. Maak daarom altijd gebruik van een betrouwbaar hostingbedrijf. Een goed hostingbedrijf is bijvoorbeeld Neostrada.

Als je al bij een slecht hostingbedrijf zit, overweeg dan eens om te verhuizen. Het ligt trouwens niet altijd aan het hostingbedrijf. Het kan ook te maken hebben met het hostingpakket dat je hebt. In dat geval kun je eens upgraden naar een beter hostingpakket.

2. Verklein je website

Er zijn verschillende plugins die je website kunnen verkleinen. Dit doen ze door bestanden bij elkaar te zetten, onnodige bestanden te verwijderen en de code te optimaliseren. Zelf gebruiken we hier Autoptimize voor. Doordat er minder (grote) bestanden hoeven te worden geladen, zorgt dit weer voor een snellere laadtijd.

3. Installeer een cache plugin

De grootste winst voor de laadtijd van WordPress is waarschijnlijk te behalen door middel van een cache plugin. Een cache plugin zorgt ervoor dat er een opgeslagen versie van jouw site aan bezoekers wordt getoond. Dit verkleint de laadtijd enorm.

Zonder cache is er geen opgeslagen versie en daardoor kost het laden veel meer tijd.

Er zijn behoorlijk wat caching plugins op de markt tegenwoordig. Omdat elke website anders is, is het moeilijk om te zeggen welke plugin jou het beste resultaat gaat geven. Daarom kun je het beste een paar caching plugins gaan testen en de snelste gaan gebruiken.

Op onze site maken we nu gebruik van Simple Cache.

4. Optimaliseer je afbeeldingen

Ook grote afbeeldingen kunnen een site aardig langzaam maken. Daarom is het aan te raden om afbeeldingen te optimaliseren. Met een tool als bijvoorbeeld Kraken.io maak je de bestandsgrootte kleiner, maar de kwaliteit blijft wel goed.

Doordat de afbeeldingen dan kleiner zijn in bestandsgrootte, laden ze sneller en daardoor zal de site ook sneller laden. En dat alles zonder dat de kwaliteit verloren gaat!

5. De database schoonmaken

WordPress maakt gebruik van een database en voor een supersnelle site is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Met behulp van een plugin als WP-Sweep kun je de database schoonmaken en dit helpt om de site sneller te maken.

En een slecht onderhouden database kan je website langzamer maken.

6. Installeer niet onnodig veel plugins

De laatste tip die wij je willen geven, is dat je niet onnodig veel plugins moet gaan installeren. Sommige plugins maken je website namelijk een stuk langzamer. Kijk daarom goed of elke plugin die je hebt geïnstalleerd wel noodzakelijk is.

Heb je het idee dat een belangrijke plugin de boel langzamer maakt?

Dan kun je het beste op zoek gaan naar een goed alternatief. Omdat er inmiddels behoorlijk wat plugins op de markt zijn, moet dit meestal wel lukken.

Zo maak je WordPress dus sneller

Dit zijn de belangrijkste stappen die je kunt nemen. Deze stappen zorgen voor de grootste verbetering in snelheid. Met name een goed hostingbedrijf en een cache plugin zijn zeer belangrijk, maar ook de andere punten zorgen ervoor dat je website sneller wordt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *