WordPress plugins

Wat zijn de beste WordPress plugins?

WordPress plugins

Een groot voordeel van WordPress is dat je plugins kunt toevoegen. Met behulp van plugins kun je een website uitbreiden of aanpassen. Er zijn echter zoveel plugins beschikbaar waardoor je soms niet weet welke je het beste kunt kiezen.

En daar kan deze blogpost je bij helpen.

In deze blogpost vind je een overzicht van de beste WordPress plugins die er op de markt zijn. Alle plugins die in dit artikel staan, gebruiken we zelf ook voor Deliberation.nl.

Met trots bieden wij vanaf heden een premium cursus aan, genaamd Maak je eigen website met WordPress. Dit eBook is maar liefst 78 pagina's dik en biedt jou een stap-voor-stap instructie om jouw eigen WordPress website met succes op te zetten.
Om dit te vieren ontvang je 14 dagen premium support per e-mail en bieden we een eenmalige korting van 10 euro aan met de kortingscode 'korting-ebook-123'.
Dit betekent dat je deze cursus, boordevol tips en handigheden, voor slechts €9,99 kan bestellen!

Bestel deze premium cursus 2024 hier!

1. Admin Menu Editor

Het menu in het dashboard van WordPress is standaard niet ideaal ingedeeld. Als je dan ook nog eens verschillende plugins gaat installeren, dan wordt het menu al snel een rommeltje.

En daar kan Admin Menu Editor je bij helpen. Met behulp van deze plugin kun je het menu compleet aanpassen. Je kunt links van plaats veranderen, verbergen, verschuiven of van naam veranderen. Ook kun je andere icoontjes voor de links plaatsen. Ons dashboard ziet er daarom nu zo uit:

Admin Menu Editor

Admin Menu Editor bestaat uit een gratis en betaalde versie. Zelf gebruiken we de gratis versie, omdat deze ons voldoende mogelijkheden biedt.

2. Autoptimize

Autoptimize

Een belangrijk aspect van een website is gebruiksvriendelijkheid. En om een website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, is ook een snelle laadtijd van belang.

Met Autoptimize kun je de HTML, CSS en Javascript bestanden van je website verkleinen. Hierdoor zal je website sneller laden. Autoptimize is gemakkelijk en snel in te stellen en doet wat die moet doen. Dit is trouwens een gratis plugin.

3. BackupWordPress

BackupWordPress

Het is altijd verstandig om een backup van je blog of website te maken. Als er dan een keer iets fout gaat, dan kun je de website snel weer herstellen door middel van een backup.

Hiervoor gebruiken wij BackupWordPress. Dit is een simpele WordPress plugin die je één keer moet instellen en vervolgens heb je er geen omkijken meer naar. De gratis versie biedt je de mogelijkheid om de bestanden bij je website op te slaan. Dit is echter niet heel verstandig en daarom gebruiken wij dan ook een betaalde extensie. Hiermee kunnen we onze backup ergens anders opslaan.

4. Contact Form 7

Contact form 7

Met Contact Form 7 kun je een contact formulier op je website plaatsen. Je kunt heel gemakkelijk een contact formulier aanmaken en door middel van een stukje code kun je dit formulier ergens op je website plaatsen.

5. Monarch

Wil je gebruik maken van social media buttons? De plugin Monarch is hier heel geschikt voor. Dit is een betaalde plugin waarmee je verschillende stijlen social media buttons kunt tonen. Ook op tablets en smartphones werkt de plugin goed.

6. Thrive leads

Op bijna elke website zie je wel een formulier waar je je kunt inschrijven voor een nieuwsbrief. Veel mensen vragen zich af hoe je zo’n formulier kunt maken.

Het antwoord hier op is Thrive Leads. Met deze betaalde plugin kun je opt-in formulieren maken en online zetten. Je kunt ook meerdere formulieren tegen elkaar testen om zo te kijken welk formulier het meest aantal inschrijvingen oplevert.

Daarnaast beschikt Thrive Leads ook over uitgebreide statistieken, waardoor je precies kunt zien wat werkt en wat niet. Één van de nadelen vinden we trouwens dat de opt-in formulieren een beetje langzaam zijn met laden.

7. iThemes Security

Tegenwoordig worden regelmatig websites gehackt. Ook jou kan dit overkomen. Daarom is het verstandig om je hier tegen te beschermen. Maar hoe doe je dat?

Er zijn vele plugins voor WordPress die helpen om je website te beschermen. Mede door mijn jarenlange ervaring met WordPress heb ik vele van deze plugins mogen uittesten die claimen een ‘totaaloplossing’ te bieden voor je WordPress website. Er zijn zeker meerdere plugins die hun werk naar behoren doen, maar als ik kijk naar gemak en de functionaliteit (doet wat je nodig hebt) raad ik van harte iThemes Security aan. Met enkele clicks is deze plugin geïnstalleerd en geconfigureerd, waarmee jouw website beschermt is tegen hacks, bruteforce attacks en nog veel meer! Wij gebruiken deze plugin ook op Deliberation.nl! iThemes heeft een gratis en betaalde versie. De gratis versie biedt absoluut afdoende mogelijkheden om je website goed te beveiligen tegen aanvallen van buitenaf. De betaalde versie biedt je echter wel wat extra functionaliteit, zodat je deze nog meer naar je hand kan zetten.

 

8. WP Fastest Cache

WP Fastest Cache

We hebben eerder in dit artikel al genoemd dat snelheid belangrijk is. Om de snelheid van je website nog meer te verbeteren, moet je een caching plugin installeren. Deze verkleinen de laadtijd van je website nog meer.

Er zijn verschillende goede caching plugins beschikbaar. Zelf hebben we er heel veel uitgetest, maar WP Fastest Cache geeft ons het beste resultaat. Daarnaast is WP Fastest Cache ook makkelijk in gebruik en het ziet er overzichtelijk uit.

Het kan zijn dat bij jou een andere caching plugin het beste resultaat geeft en daarom kan het de moeite waard zijn om een paar verschillende caching plugins uit te testen!

9. WP Sweep

Met WP Sweep kun je de database schoonmaken en optimaliseren vanuit het WordPress dashboard. Je kunt bijvoorbeeld revisies verwijderen en tabellen optimaliseren. Een goed onderhouden database is ook belangrijk voor de snelheid van een website.

10. Yoast SEO

Yoast SEO

De SEO plugin die wij gebruiken is natuurlijk Yoast SEO. Met Yoast kun je de zoekmachine optimalisatie van je hele website regelen. Je kunt onder andere titels en beschrijvingen kiezen die in de zoekresultaten van Google komen te staan.

We hebben nog nooit een andere SEO plugin uitgetest en zo lang we hier tevreden over blijven, zullen we dit waarschijnlijk ook niet doen.

Andere handige plugins

De bovenstaande WordPress plugins gebruiken we op dit moment allemaal op Deliberation.nl. Er zijn echter ook nog een paar goede plugins die we op het moment niet gebruiken, maar we willen ze toch even noemen.

Pretty Link

Met Pretty Link kun je links aanpassen. Je kunt links verkleinen of mooier maken. Ook kun je aan de hand van statistieken zien hoe vaak iemand op een link is gekomen. Dit kan onder andere voor adverteerders een handige functie zijn.

Easy Social Share Buttons

Zelf gebruiken we nu Easy Social Share Buttons niet, maar ook hiermee kun je social media buttons op jouw website zetten. Deze plugin heeft veel meer opties dan Monarch, de plugin die wij nu gebruiken. Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Door de vele opties zien beginners misschien door de bomen het bos niet meer.

En dat zijn ze…

Dat zijn dan de WordPress plugins die we je allemaal kunnen aanraden.

Er komen regelmatig nieuwe plugins op de markt en wij zijn altijd op zoek naar goede plugins waarmee we onze website nog meer kunnen verbeteren. Daarom zullen we dit artikel updaten zodra we van nieuwe plugins gebruik gaan maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *