WordPress instellen voor optimaal gebruik

In WordPress kun jij een aantal zaken zelf instellen. Het is wel van belang dat je dit goed instelt en daarom leggen wij jou op deze pagina uit hoe je een aantal belangrijke zaken goed kan instellen.

Algemeen

Klik op de link ‘instellingen’ in het menu van het dashboard. Je komt dan automatisch terecht bij de link ‘algemeen’.

Hier moet jij als eerst de ‘websitetitel’ goed invullen. Je kunt het beste de domeinnaam van jouw website als websitetitel gebruiken. Daaronder staat ‘ondertitel’ en daar kun jij een slogan invullen. Als je geen slogan hebt, laat het vak dan gewoon leeg.

Met trots bieden wij vanaf heden een premium cursus aan, genaamd Maak je eigen website met WordPress. Dit eBook is maar liefst 78 pagina's dik en biedt jou een stap-voor-stap instructie om jouw eigen WordPress website met succes op te zetten.
Om dit te vieren ontvang je 14 dagen premium support per e-mail en bieden we een eenmalige korting van 10 euro aan met de kortingscode 'korting-ebook-123'.
Dit betekent dat je deze cursus, boordevol tips en handigheden, voor slechts €9,99 kan bestellen!

Bestel deze premium cursus 2024 hier!

Websitetitel en slogan invullen

Als je naar beneden scrolt, dan zie je dat er een aantal opties zijn met betrekking tot de tijd en datum. Hier moet jij de tijd en datum even goed zetten.

Als jij alles goed hebt gezet, klik dan op ‘wijzigingen opslaan’. Elke keer als je iets wijzigt, dan moet je deze actie herhalen.

Lezen

Onder het kopje ‘instellingen’ staat ook de link ‘lezen’ en daar moet je op klikken. Hier kun jij onder andere instellen hoe jouw voorpagina eruit komt te zien. Wil jij een statische pagina als voorpagina of wil je dat de laatste berichten op de voorpagina komen te staan? Jouw keuze kun je vervolgens aanvinken.

Belangrijk is ook de optie ‘zoekmachine zichtbaarheid’. Als jij dit aanvinkt, dan komt jouw website niet terecht in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Hierdoor kun je bezoekers mislopen en het is daarom dan ook aan te raden zoekmachines wel toe te staan jouw site te indexeren. Dan moet je deze optie dus niet aanvinken.

Permalinks

Ga daarna naar de link ‘permalinks’. Hier kun jij beslissen hoe de links op jouw website eruit moeten komen te zien.

Standaard zien de links in WordPress er niet mooi uit, want er staan wat cijfers en tekens door elkaar. Het mooiste is om de optie ‘berichtnaam’ te gebruiken. Hierbij wordt de titel van een pagina als link gebruikt. Bovendien is dit ook zoekmachinevriendelijker dan de standaard optie in WordPress.

Permalink instellingen

Schrijven, reacties en media

Waarschijnlijk denk jij nu dat we een paar onderdelen overslaan en dat klopt! Bij de links ‘schrijven’ en ‘media’ hoef je namelijk niks aan te passen. En bij ‘reacties’ kun jij de instellingen naar wens instellen.

Daarnaast zijn er nog een aantal instellingen die we niet hebben genoemd. Deze zijn niet heel belangrijk en kun je ook naar wens instellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *