Hoe kun je een WordPress gebruikersnaam veranderen?

Wil jij je WordPress gebruikersnaam wijzigen? Dan ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat dit nog niet zo gemakkelijk is. Er is namelijk geen optie te vinden in het dashboard waarmee je dit kunt doen.

Maak je echter geen zorgen, want in deze tutorial leggen wij jou 2 manieren uit waarop jij simpel de gebruikersnaam kunt veranderen.

1. Gebruikersnaam veranderen in het dashboard

De makkelijkste manier is om een nieuw account aan te maken met een andere gebruikersnaam en daarna het oude account te verwijderen. Dit doe je zo:

Met trots bieden wij vanaf heden een premium cursus aan, genaamd Maak je eigen website met WordPress. Dit eBook is maar liefst 78 pagina's dik en biedt jou een stap-voor-stap instructie om jouw eigen WordPress website met succes op te zetten.
Om dit te vieren ontvang je 14 dagen premium support per e-mail en bieden we een eenmalige korting van 10 euro aan met de kortingscode 'korting-ebook-123'.
Dit betekent dat je deze cursus, boordevol tips en handigheden, voor slechts €9,99 kan bestellen!

Bestel deze premium cursus 2024 hier!

Log eerst in op de website met je huidige account. Klik daarna op ‘gebruikers’ in het menu en klik vervolgens op ‘nieuwe toevoegen’.

WordPress dashboard gebruikers

Als jij dat hebt gedaan, dan krijg je een formulier te zien en hier kun je een nieuwe gebruiker aanmaken. Vul als eerst bovenaan de nieuwe gebruikersnaam in en vul daarna de rest van het formulier in.

Kies onderaan het formulier bij de optie ‘rol’ voor ‘beheerder’.

Je hoeft trouwens alleen de velden in te vullen waar ‘verplicht’ bij staat. Heb je alles ingevuld? Klik dan op ‘nieuwe gebruiker toevoegen’.

Nieuwe gebruiker toevoegen

Wanneer je dat hebt gedaan, dan moet jij uitloggen met je huidige account en opnieuw inloggen met het nieuwe account. Log dus in met de nieuwe gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord.

Klik daarna weer op ‘gebruikers’ in het menu. Je ziet dat er nu 2 accounts staan. Klik bij het oude account op ‘verwijderen’.

Oude account verwijderen

De volgende stap is heel belangrijk, let daarom goed op!

Je krijgt een scherm te zien waar jou wordt gevraagd wat er met de inhoud van de oude gebruiker moet gebeuren. Kies hier voor de optie ‘alle content koppelen aan:’ en selecteer vervolgens de gebruikersnaam van het nieuwe account. Klik daarna op ‘verwijdering bevestigen’.

Als je de optie ‘alle content verwijderen’ aanvinkt, dan zullen alle pagina’s en blogposts die gemaakt zijn via dat account worden verwijdert!

Inhoud koppelen aan nieuwe gebruiker

En nu heb jij de gebruikersnaam gewijzigd.

2. Gebruikersnaam aanpassen in de database

De andere manier waarop je de gebruikersnaam kunt aanpassen, is door de gebruikersnaam te veranderen in de database. Dit doe je zo:

Als eerst moet je naar ‘phpMyAdmin’ toegaan. Om hier te komen, moet je eerst bij het beheergedeelte van jouw hostingbedrijf inloggen en vervolgens kun je vanuit het beheergedeelte naar ‘phpMyAdmin’ gaan.

Ben je in het ‘phpMyAdmin’ gedeelte terecht gekomen? Klik dan in het menu aan de linkerkant de database van jouw website aan.

Database aanklikken

Vervolgens kom je bij de database van je website terecht. Klik nu eerst op ‘wp_users’ in het menu en klik daarna op ‘wijzig’ bij de gebruikersnaam die je wilt veranderen.

Wijzig gebruikersnaam

Verander bij ‘user_login’ de gebruikersnaam naar iets anders en klik daarna op ‘start’. De knop ‘start’ staat onder aan de pagina.

Verander user_login

De gebruikersnaam is nu gewijzigd en je kunt nu inloggen met de nieuwe gebruikersnaam.

Conclusie

Zoals je ziet, is het wijzigen van de gebruikersnaam in WordPress helemaal niet zo moeilijk. Op beide manieren kun je dus de gebruikersnaam veranderen. Als je echter niet bekend bent met ‘phpMyAdmin’, dan kun je het beste de eerste manier gebruiken.

6 antwoorden
 1. hanneke
  hanneke zegt:

  je kan niet hetzelfde mailadres invoeren, wat in mijn geval niet handig is….
  of is er wel een manier om hetzelfde mailadres te gebruiken?

  groetjes hanneke

  Beantwoorden
 2. U Hiera
  U Hiera zegt:

  Hi, ik he been eigen wordpress installatie. En ls ik miijn naam google. verschijnt mijn naam met een bepaalde pagina van mijn WP website. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan aanpassen zodat mijn naam uit de Google seacrh verdwijnt.? Alvast mijn dank voor je reactie.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *