Hoe kun je een website laten maken?

Website laten maken

Denk jij erover na om een website te laten maken, maar weet je niet precies hoe dit in zijn werk gaat? Geen probleem, want op deze pagina vind je een uitgebreide handleiding met daarin alle informatie die je nodig hebt om succesvol een professionele website te laten ontwikkelen.

Wat zijn de voordelen?

Veel mensen twijfelen tussen een website laten maken en zelf een website bouwen. De kosten spelen vaak een belangrijke rol in de definitieve beslissing. Het is namelijk een feit dat het laten bouwen van een site duurder is dan het zelf maken van een website. Toch heeft het laten maken van een website ook zeker voordelen.

Ten eerste bespaar je veel tijd door een website te laten ontwikkelen. Als jij zelf een site gaat bouwen, dan zul je hier toch de nodige tijd in moeten steken. Wanneer je een webdesigner inhuurt, dan doet deze bijna al het werk voor jou.

Met trots bieden wij vanaf heden een premium cursus aan, genaamd Maak je eigen website met WordPress. Dit eBook is maar liefst 78 pagina's dik en biedt jou een stap-voor-stap instructie om jouw eigen WordPress website met succes op te zetten.
Om dit te vieren ontvang je 14 dagen premium support per e-mail en bieden we een eenmalige korting van 10 euro aan met de kortingscode 'korting-ebook-123'.
Dit betekent dat je deze cursus, boordevol tips en handigheden, voor slechts €9,99 kan bestellen!

Bestel deze premium cursus 2024 hier!

Daarnaast is er nog een groot voordeel. Als je een site laat ontwikkelen door een webdesigner of professioneel bedrijf, dan ziet de website er vaak ook professioneler uit dan wanneer je deze zelf gaat maken.

Of jij nu wel of niet een website laat ontwikkelen, is een keuze die je uiteindelijk helemaal zelf moet maken. Vaak hangt de beslissing ook af van het type website dat je wilt. Waarvoor is de site? Is het een site voor een bedrijf? Dan is het aan te raden om de website te laten ontwikkelen, want je wilt natuurlijk wel professioneel op klanten overkomen als bedrijf.

Het kan ook zijn dan je een website wilt als hobby. Dan is het misschien wijzer om de website zelf te maken. De kans dat je de investering voor het ontwikkelen van een website (snel) terugverdient is namelijk vrij klein.

Van idee tot doel

Wanneer jij hebt besloten dat je een website wilt laten maken, is het tijd om jouw idee op papier te zetten. Waarschijnlijk weet je al wat voor site jij wilt laten ontwikkelen. Als je nog geen idee hebt, dan is het tijd om dit nu eerst te bedenken.

Als je een site laat ontwikkelen, dan is het belangrijk om alles duidelijk op papier te zetten. Iemand anders gaat de site voor je maken en die moet wel weten wat jij wilt! Wat voor idee heb je? Wat is het onderwerp van jouw website?

Ook het doel van je website is belangrijk. Wat wil jij bereiken met je site? Wil je bijvoorbeeld geld verdienen met jouw website? Of wil je dat klanten offertes aanvragen via de site? Schrijf dit ook op, want dit is belangrijk voor onder andere het design.

Wat zijn jouw wensen?

Als het goed is, heb je nu opgeschreven wat voor website je wilt en wat je ermee wilt bereiken. Nu is het tijd om specifieker op de website in te gaan. De webdesigner wil namelijk heel precies weten wat jij wilt.

Uit hoeveel pagina’s moet de site bestaan? Moet er een contactformulier op jouw site komen te staan? Welke kleuren moeten er in het design worden gebruikt? Heb jij voorkeur voor een bepaalde software?

Dit zijn slechts een paar vragen en er zijn nog veel meer vragen die je aan jezelf kunt stellen. Eigenlijk moet jij zelf bedenken hoe je website eruit moet komen te zien en hoe deze precies moet gaan werken.

Sommige mensen denken wel eens dat ze helemaal niks hoeven te doen als ze een site laten bouwen, maar dat is dus niet waar. Jij zult zelf je wensen moeten doorgeven aan de webdesigner, zodat deze jouw wensen om kan zetten in een website.

Kosten

De kosten voor het laten maken van een website verschillen nogal. De prijzen beginnen bij een paar honderd euro en kunnen oplopen tot vele duizenden euro’s. De prijs is van meerdere zaken afhankelijk.

Ten eerste hanteren bijna alle webdesigners andere prijzen. De één vraagt bijvoorbeeld 300 euro voor een website waar een ander 1.000 euro voor vraagt. Het kan daarom slim zijn om offertes aan te vragen bij ten minste 2 bedrijven.

Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van de eisen die jij hebt. Wil je bijvoorbeeld een uniek design? Dan zul je extra moeten betalen. Moet de site responsive worden gemaakt? Ook dan zul je extra moeten betalen.

De prijs is dus afhankelijk van meerdere zaken en verschilt meestal per site. Wil jij precies weten wat het jou gaat kosten? Dan kun je het beste op zoek gaan naar een webdesigner en vervolgens een vrijblijvende offerte aanvragen.

Op zoek naar een webdesigner

Ben jij op zoek naar een webdesigner? Er zijn verschillende manieren om een bedrijf of persoon te vinden die een website voor je kan ontwikkelen.

De meeste mensen maken gebruik van een zoekmachine om webdesigners te vinden. Ga bijvoorbeeld maar eens naar Google en typ daar ‘website laten maken’ of ‘webdesigner’ in. Vervolgens krijg je onder andere de websites van verschillende webdesigners te zien.

Je kunt ook gratis een advertentie op Sitedeals plaatsen. Dit is een forum waar veel webdesigners op te vinden zijn. In de advertentie kun je zetten dat jij een site wilt laten bouwen en webdesigners kunnen vervolgens op de opdracht reageren.

Of misschien ken je wel iemand die een website heeft laten maken. Je zou kunnen vragen bij welk bedrijf deze persoon dat heeft laten doen!

Hoe kies je het juiste bedrijf?

Wanneer je op zoek bent naar een webdesigner, wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat jij de goede gaat uitkiezen. Er zitten namelijk ook bedrijven en personen tussen die hun werk niet goed doen.

Een manier om te controleren of een webdesigner goed werk aflevert, is door de naam even in te typen in Google. Als je veel negatieve dingen tegenkomt, dan is het verstandig om een andere webdesigner te gaan zoeken.

Daarnaast is het aan te raden om het portfolio van een webdesigner even te bekijken. Dan kun je zien wat voor websites deze webdesigner allemaal heeft gemaakt. Zien de websites er bijvoorbeeld onprofessioneel uit? Ook dan is het misschien slim om een ander bedrijf te gaan zoeken.

De laatste stappen

Heb jij een geschikt bedrijf gevonden? Dan kun je contact met ze opnemen. Bij de meeste bedrijven kun je jouw wensen doorgeven en dan krijg je een vrijblijvende offerte toegestuurd.

Als jij akkoord gaat met de offerte, dan zal het bedrijf voor jouw een website gaan maken. Zorg er wel voor dat je duidelijke afspraken maakt. Zo voorkom jij dat je voor verassingen komt te staan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *