Pagina’s en berichten, wat is het verschil?

WordPress maakt gebruik van pagina’s en berichten. Dit stamt vooral uit het tijdperk dat WordPress zich vooral richtte op blogs. Inmiddels is WordPress uitgegroeid tot een veelzijdig en compleet CMS, waarmee ieder ‘soort’ website beheert kan worden. Toch is de scheiding tussen pagina’s en berichten behouden, omdat dit tegenwoordig nog steeds een functie vertegenwoordigt. Zo zijn berichten vaak tijdsgebonden berichten en kunnen deze dienen als blog- of nieuwsberichten. Pagina’s daarentegen zijn statisch en niet zozeer tijdsgebonden. Denk bijvoorbeeld aan de Homepagina of de Over Ons pagina.

Toch kan het zijn dat je berichten en pagina’s wilt switchen/omzetten. Daarnaast kan het zo zijn dat je gebruik maakt van custom post types, die je na loop van tijd wilt omruilen voor een andere post type. De Post Type Switcher plugin maakt deze handeling gelukkig heel eenvoudig voor je! Installeer en activeer de plugin en ga naar het specifieke bericht, pagina (etc.) die je wilt wijzigen. Je vindt rechts in het tabje Publiceren een nieuwe optie, zoals hieronder.

Door op Edit te klikken kan je eenvoudig je bericht/pagina onderbrengen bij een andere post type. Makkelijk toch?
Vragen? Neem contact met ons op!

Met trots bieden wij vanaf heden een premium cursus aan, genaamd Maak je eigen website met WordPress. Dit eBook is maar liefst 78 pagina's dik en biedt jou een stap-voor-stap instructie om jouw eigen WordPress website met succes op te zetten.
Om dit te vieren ontvang je 14 dagen premium support per e-mail en bieden we een eenmalige korting van 10 euro aan met de kortingscode 'korting-ebook-123'.
Dit betekent dat je deze cursus, boordevol tips en handigheden, voor slechts €9,99 kan bestellen!

Bestel deze premium cursus 2024 hier!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *