Geld verdienen met Thirsty Affiliates

Je website wordt goed bezocht, maar je bent opzoek naar een effectieve manier om geld te verdienen? Een goede manier om zogezegd je website te ‘monetizen’ is door affiliate links in te zetten. Dit zijn links waarmee je verwijst naar een andere (relevante) website en waarbij je een vergoeding ontvangt per click, lead of sale.

Hoe vind je een affiliate partner?

Een affiliate samenwerking is eenvoudig tot stand te brengen via ‘affiliate netwerk websites’, zoals Zanox, Daisycon en Tradetracker. Waarneer de adverteerders (de websites waarmee je samen wilt werken) jouw website als promotiekanaal (publisher) hebben goedgekeurd, krijg je toegang tot hun promotiemateriaal. Deze kan je dat naar wens op je website plaatsen, of bijvoorbeeld inzetten voor je nieuwsbrief. Middels een speciale link wordt een click, lead of sale, die via jouw website wordt gegenereerd, bijgehouden en opgeslagen in het systeem.

Verschillende manieren om affiliate links in te zetten

De meeste affiliate partners bieden verschillende manieren om hun promotiemateriaal in te zetten. Veelal onderscheiden we drie manieren om promotiemateriaal in te zetten:

Met trots bieden wij vanaf heden een premium cursus aan, genaamd Maak je eigen website met WordPress. Dit eBook is maar liefst 78 pagina's dik en biedt jou een stap-voor-stap instructie om jouw eigen WordPress website met succes op te zetten.
Om dit te vieren ontvang je 14 dagen premium support per e-mail en bieden we een eenmalige korting van 10 euro aan met de kortingscode 'korting-ebook-123'.
Dit betekent dat je deze cursus, boordevol tips en handigheden, voor slechts €9,99 kan bestellen!

Bestel deze premium cursus 2024 hier!
  1. Tekstlinks. Hiermee kan je in-content links plaatsen in de tekst van je website. Anders dan bij banners, is het hier voor de websitebezoeker moeilijk zichtbaar dat het om een promotionele actie gaat, waarbij de websitebezoeker wordt doorverwezen naar de affiliate partner.
  2. Banners. Dit is een visuele manier om de aandacht te trekken van de websitebezoekers. Vooral dynamische banners trekken sneller de aandacht van de websitebezoeker, maar verklappen daarentegen wel eerder dat het hier om een promotionele actie gaat.
  3. Productfeeds. Veel affiliates partners bieden ook de mogelijkheid om hun producten op jouw website te promoten via een feed. Deze wordt meestal in .xml of in .csv aangeboden en stellen je in staat om snel in 1x een hele reeks affiliate producten in te laden op jouw website. Zo kan je dus de producten van je affiliate partner eenvoudig tonen op je website en middels een banner/tekstlink als “Meer informatie” of “Koop nu” de websitebezoeker doorverwijzen naar de desbetreffende productpagina van de affiliate partner. De conversieratio ligt hier vaak wat hoger, aangezien de websitebezoeker gelijk op de gewenste productpagina van de affiliate terecht komt en zodoende sneller over kan gaan tot een sale.

Affiliate links beheren met Thirsty Affiliates

Om eenvoudig alle affiliate links te beheren raden wij je van harte Thirsty Affiliates aan. Deze plugin laat je gemakkelijk affiliate links aanmaken, ordenen en beheren in 1 overzicht. Zie hieronder het overzicht van je dashboard. Als voorbeeld heb ik hier een affiliate link van Thirsty Affiliates gebruikt. Te zien valt dat deze er voor de affiliatelink (zie Destination URL): https://thirstyaffiliates.com/?aff=35cf8659cfcb13224cbd47863a34fc58 een nieuwe link wordt aangemaakt (zie Cloaked URL), te weten: https://www.deliberation.nl/out/thirsty-affiliates/. Deze link staat netter, maar veel belangrijker nog; mocht je in de toekomst de Affiliate URL moeten/willen aanpassen dan hoef je dit slechts 1x te doen in je dashboard en niet overal in je berichten de URL te wijzigen. Bespaart een hoop tijd!:)

Over tijd besparen gesproken, onderaan zie je het kopje Autolink Keywords staan. Dit een betaalde addon, waarmee je woorden in de tekst op je website automatisch kunt koppelen aan een affiliate link. Zodoende wordt het promotiemateriaal van je affiliate dus automatisch in je websiteteksten verwerkt. Te zien is dat ik het zoekwoord ‘thirsty affiliates’ heb ingezet als Autolink Keyword. Dit zoekwoord wordt vanaf nu dus automatisch gekoppeld aan de affiliate. Kan jij deze automatische koppelingen terugvinden op deze pagina?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *