Een WordPress theme installeren

Vind je de lay-out van jouw WordPress website niet mooi? Geen probleem, want jij kunt de lay-out heel gemakkelijk veranderen in WordPress door een ander theme te installeren. De lay-out van jouw website wordt namelijk bepaald door een theme. Een theme wordt trouwens ook wel een template genoemd. Maar hoe moet je een theme installeren?

Gratis theme installeren

Als jij een gratis theme wilt installeren, dan moet je eerst naar ‘weergave’ in het menu gaan en vervolgens op ‘thema’s’ klikken. Je krijgt dan te zien welke themes zijn geïnstalleerd en welke template nu actief is. Om een nieuwe template te installeren, moet je op ‘nieuwe toevoegen’ klikken.

Gratis WordPress theme installeren

Nu krijg jij een aantal gratis themes te zien die je kunt installeren. Er zijn echter nog veel meer themes waar je uit kunt kiezen. In het zoekvak aan de rechterkant kunt je een woord intypen. Als voorbeeld typen we even ‘blog’ in.

Met trots bieden wij vanaf heden een premium cursus aan, genaamd Maak je eigen website met WordPress. Dit eBook is maar liefst 78 pagina's dik en biedt jou een stap-voor-stap instructie om jouw eigen WordPress website met succes op te zetten.
Om dit te vieren ontvang je 14 dagen premium support per e-mail en bieden we een eenmalige korting van 10 euro aan met de kortingscode 'korting-ebook-123'.
Dit betekent dat je deze cursus, boordevol tips en handigheden, voor slechts €9,99 kan bestellen!

Bestel deze premium cursus 2024 hier!

WordPress laat jou vervolgens een aantal themes zien. Zie jij een mooie template? Ga dan met je cursor naar het theme toe en klik dan op ‘installeren’.

Template uitkiezen

WordPress gaat het theme vervolgens installeren en daarna hoef jij alleen nog even op ‘activeren’ te klikken om het theme actief te maken.

Premium theme installeren

De eerste manier kan alleen worden gebruikt om een gratis template te installeren. Als jij een premium theme hebt gekocht, dan heb je een bestand gekregen en deze moet je uploaden naar de server.

Volg de volgende stappen om een premium template te installeren. Let er wel op dat je via deze manier alleen een gezipt bestand kunt uploaden. Als het bestand niet gezipt is, dan moet je het bestand uploaden via een FTP programma.

De eerste stappen zijn precies hetzelfde als bij het installeren van een gratis theme. Ga naar ‘weergave’ in het menu en klik op ‘thema’s’. Daarna moet je op ‘nieuwe toevoegen’ klikken.

Klik nu op de link ‘thema uploaden’ boven in het scherm.

Thema uploaden

Hierna moet jij op ‘bestand kiezen’ klikken. Vervolgens moet je het bestand selecteren en klik daarna op ‘openen’. Daarna kun jij op ‘installeren’ klikken.

Thema uploaden en installeren

WordPress gaat het theme nu installeren en je hoeft alleen nog even op ‘activeren’ te klikken om het theme actief te maken.

Uploaden via FTP

De laatste mogelijkheid is om een theme te uploaden via een FTP programma. Met een programma als FileZilla kun je het bestand uploaden naar de server. Deze manier moet je gebruiken als het bestand niet gezipt is.

Open FileZilla en vul de FTP gegevens in om verbinding te maken met de server. Als er verbinding is gemaakt, dan moet jij het bestand uploaden in de map ‘themes’. Deze map staat in de map ‘wp-content’.

Wanneer het bestand is geüpload, dan moet je de template in het beheergedeelte van WordPress nog actief maken door op ‘activeren’ te klikken. Hiervoor moet jij weer naar ‘thema’s’ onder het kopje ‘weergave’ gaan en daar kun je de template activeren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *