Content invoegen met Shortcode Maker

Zoals ook hier staat beschreven kan je met een shortcode content inladen. Tevens staat aangegeven dat het gemak hiervan is dat je maar 1 keer een element hoeft aan te maken en deze ongelimiteerd kan toevoegen in pagina’s en berichten. Zodoende hoef je dus niet meerdere malen hetzelfde stukje content aan te maken. Dit is tevens zeer handig als je een wijziging wilt doorvoeren. Je hoeft hiervoor slechts 1 keer de content van jouw shortcode aan te passen, waarna de wijziging overal op jouw website is doorgevoerd.

Met de Shortcode Maker maak je eenvoudig je eigen shortcodes. Na installatie en activatie van deze plugin, ga je naar jouw Dashboard > Shortcode om jouw shortcodes te beheren. Om een nieuwe shortcode aan te maken klik je, vanzelfsprekend, op Add New Shortcode.
Geef als eerste een titel op van jouw shortcode, voor jouw eigen administratie. Daarna krijg je een WYSIWYG editor te zien waar je gemakkelijk de gewenste content kan invoeren. Gebruik overigens niet de buttons Tabs, Accordion etc, aangezien deze enkel werkzaam zijn bij het aanmaken/wijzigen van pagina’s of berichten. 

Daaronder zie je een box genaamd Shortcode Attributes. Hier kan je een naam opgeven en een waarde die je in jouw shortcode kan gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld als naam ‘Leeftijd’ opgeven en als waarde ’40’. In de shortcode kan je dit attribuut gebruiken middels %leeftijd%. Zo krijg je dan bijvoorbeeld: Hallo, ik ben %leeftijd% jaar oud. Dit resulteert in: Hallo, ik ben 40 jaar oud. Deze attributen kan je, indien gewenst, aanpassen per pagina of bericht.

Met trots bieden wij vanaf heden een premium cursus aan, genaamd Maak je eigen website met WordPress. Dit eBook is maar liefst 78 pagina's dik en biedt jou een stap-voor-stap instructie om jouw eigen WordPress website met succes op te zetten.
Om dit te vieren ontvang je 14 dagen premium support per e-mail en bieden we een eenmalige korting van 10 euro aan met de kortingscode 'korting-ebook-123'.
Dit betekent dat je deze cursus, boordevol tips en handigheden, voor slechts €9,99 kan bestellen!

Bestel deze premium cursus 2024 hier!

Wanneer je shortcode naar wens is, sla je deze op.

Om de aangemaakte shortcode in te zetten ga je naar de desbetreffende pagina of het bericht waar je de shortcode wilt plaatsen. In de editor zie je de knop Shortcodes. Zorg er wel voor dat de editor of Visueel staat (WYSIWYG).

Wanneer je op Shortcodes drukt komt er een lightbox waaruit je de aangemaakte shortcode kan kiezen. De shortcode die ik heb aangemaakt, zoals hierboven is te zien, heeft de naam ‘test’ gekregen. De plugin plaatst zelf de shortcode, daar hoeft je niets meer aan te doen. In ons geval is dat dus: [test][/test].

Verder zie je nog een aantal tabjes, zoals Tabs, Accordion, Table etc. Hiermee kan je content invoeren met een vooraf gemaakte template. Deze tabjes spreken aardig voor zich. Eerst bepaal je de inhoud en vormgeving, waarna je op de knop ‘Insert’ klikt om deze als shortcode toe te voegen aan jouw pagina of bericht.

Voor nadere uitleg kan je ook deze video bekijken.

 

Tot zover. Vragen? Neem contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *