Autoptimize optimaliseert jouw website code
Want daar komt het in het kort op neer. Zo heb ik een aantal websites waarbij ik geen Cache plugin wilt gebruiken, omdat deze teveel rekenkracht vraagt van de server of de gebruiksvriendelijkheid van de website in de weg staat. Op al mijn websites, en dus ook deze, gebruik ik echter wel de Autoptimize plugin. Zoals gezegd optimaliseert deze plugin jouw websitecode, waardoor de laadtijd van jouw website verbetert. Dit is natuurlijk goed voor de gebruiksvriendelijkheid van jouw website, maar zeker ook voor de SEO van jouw website. Laadtijd wordt namelijk een steeds belangrijkere pijler voor de zoekmachines. Autoptimize biedt verder enkele handige opties via jouw Dashboard > Instellingen > Autoptimize, waarmee je precies kan aangeven welke code je wilt optimaliseren. Zo kan het zijn dat een bepaalde instellingen zorgt voor een foutieve weergave van jouw website. Door wat trial and error te doen kan je deze problemen gemakkelijk verhelpen. Daarnaast wordt deze plugin ontwikkeld door een heel vriendelijke Nederlands pratende Belg, die jou graag support levert bij eventuele problemen. Zo heeft hij mij gelukkig al een paar keer goed geholpen om mijn websites verder te optimaliseren. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst:). Voor veelgestelde vragen kan je ook deze pagina raadplegen.
Mijn favoriete instellingen
Ik beheer meer dan 100 WordPress websites en allemaal hebben ze minimaal de onderstaande instellingen geactiveerd. Daarmee wil ik zeggen dat, mijn inziens, dit de instellingen zijn met het beste resultaat en de kleinste kans op problemen met de weergave van jouw website.
Zoals aangegeven bereik je de instellingenpagina via jouw Dashboard > Instellingen > Autoptimize.
Om dit te vieren ontvang je 14 dagen premium support per e-mail en bieden we een eenmalige korting van 10 euro aan met de kortingscode 'korting-ebook-123'.
Dit betekent dat je deze cursus, boordevol tips en handigheden, voor slechts €9,99 kan bestellen!
Bestel deze premium cursus 2024 hier!
- Optimaliseer HTML code. Deze heb ik altijd geactiveerd staan en zorgt ervoor dat jouw HTML code gecomprimeerd wordt aangeboden aan de websitebezoeker. Hierdoor is de laadtijd korter. HTML commentaar bewaren kunt u deactiveren.
- Javascript opties luistert altijd wat nauwer, aangezien deze een grotere invloed uitoefent op de werking van jouw website. Controleer dus altijd de functionaliteit van jouw website, nadat je deze functie hebt ingeschakeld. Ik heb Optimaliseer JavaScript Code? en JS in HTML ook aggregeren? altijd aangevinkt staan. In sommige gevallen heb ik ook Duw JavaScript in <head>? aangevinkt staan om compatibiliteitsproblemen te voorkomen.
- Ook CSS heeft een (sterke) invloed op de presentatie van jouw website. Ook hier is dus aan te raden om jouw website nauwkeurig na te kijken, nadat je deze functie hebt geactiveerd. Ikzelf heb Optimaliseer CSS Code? en Vervang image-links in CSS door data: URIs? in de meeste gevallen aangevinkt staan.
De overige instellingen laat ik meestal voor wat ze zijn. Met De bovenstaande instellingen geactiveerd is de laadtijd van jouw website al aanzienlijk verbeterd. Mocht je nou toch tegen problemen aanlopen dan kan je, zoals aangegeven, wat ‘spelen’ met de bovenstaande instellingen om te kijken wat het probleem veroorzaakt en hoe dit op te lossen is. Veel succes!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!