Automatische updates op Sociale Media?

Sociale Media nemen natuurlijk een steeds belangrijke rol in in de online wereld. Vooral Twitter en Facebook worden ingezet als communicatiemiddel, naast de website zelf. Deze extra communicatiekanalen kunnen een zeer effectieve tool zijn om een extra breed publiek te bereiken. Denk hierbij vooral aan het gemak van communiceren, maar ook aan het gemak van het delen en verspreiden van een bericht. Ideaal dus om jouw (potentiële) klanten/websitebezoekers op de hoogte te houden en betrokken te houden bij jouw website. Zaak is echter wel dat deze communicatiekanalen up-to-date blijven. In veel gevallen een tijdrovende klus.

Gelukkig kent WordPress een handige plugin waarmee je de sociale kanalen gemakkelijk up-to-date kan houden. Deze plugin plaatst namelijk automatisch een update op de door jou geselecteerde sociale media, wanneer je iets wijzigt of toevoegt op jouw website. Check bijvoorbeeld onze Facebookpagina. Deze pagina wordt automatisch geupdate wanneer wij een nieuw artikel plaatsen. Wil je dus op de hoogte blijven van onze FB pagina? Like deze dan!

NextScripts: Social Networks Auto-Poster

De plugin die wij aanraden hiervoor (en zelf ook gebruiken) is de NextScripts: Social Networks Auto-Poster. Download deze hier! Wanneer je deze hebt geïnstalleerd en geactiveerd, ga je naar jouw Dashboard > Instellingen > {SNAP} NextScripts: Social Networks Auto-Poster. Wij behandelen hier nader de benodigde instellingen voor Facebook en Twitter, alsmede enkele handige opties die je aan of uit kan zetten. Nadere instructies vind je hier.

Met trots bieden wij vanaf heden een premium cursus aan, genaamd Maak je eigen website met WordPress. Dit eBook is maar liefst 78 pagina's dik en biedt jou een stap-voor-stap instructie om jouw eigen WordPress website met succes op te zetten.
Om dit te vieren ontvang je 14 dagen premium support per e-mail en bieden we een eenmalige korting van 10 euro aan met de kortingscode 'korting-ebook-123'.
Dit betekent dat je deze cursus, boordevol tips en handigheden, voor slechts €9,99 kan bestellen!

Bestel deze premium cursus 2024 hier!

Facebook

Via de button ‘Add new account’ > Please select network > Facebook kan je de koppeling met Facebook configureren. Je ziet dat je een aantal zaken dient op te geven. Deze worden hier stap voor stap behandeld. Nadere uitleg vind je ook hier.

Account Nickname

Zojuist de betiteling al aangeeft gaat het hier puur om een nickname, zodat je deze instellingen gemakkelijk terug kan vinden. Dit is vooral handig als je de betaalde versie van de plugin gebruikt en meerdere accounts hebt.

Account info

Om connectie te maken met Facebook het je een API ID en Secret Key nodig. Dit doe je door een APP aan te maken. Ga hiervoor naar: https://developers.facebook.com/apps/. Klik op de groene ‘+Add a New App’ knop. Doorloop de stappen:

 1. Geef een Display Name op, wederom voor je eigen administratie.
 2. Geef een werkend e-mailadres op.
 3. Kies een categorie en klik op Create App ID.

Als je de security check hebt gedaan, doorloop je de volgende stappen:

  1. Onder Dashboard klik je op de knop Settings.
  2. Klik op + Add Platform
  3. Klik op Website
  4. Vul de URL in bij de tab Website. Vul tevens de URL in, erboven, bij App domains. Zie het plaatje hieronder voor meer info.

 1. Klik op Save Changes, rechts onder.
 2. Klik in de linkerbalk op App Review.
 3. Klik op de button (schuifbalk) onder Make {naam} public? en klik daarna op Confirm.
 4. Ga daarna weer naar Settings (in de linkerbalk) en haal de App ID en App Secret op. Voor de App Secret dien je op de button ‘Show’ te klikken.
 5. Vul deze gegevens in bij de plugin installatiepagina in jouw WordPressinstallatie. Dit venster staat als het goed is nog open.
 6. Als dat gelukt is kan je bij Post Format het bericht opgeven wat je wilt dat er (automatisch) geplaatst wordt. Klik op Show format info voor alle attributen die je kan gebruiken.
 7. Verder kan je nog selecteren of je enkel tekst, plaatje, of beide wil posten.
 8. Klik hierna op Authorize Your Facebook Account.
 9. Je wordt doorverwezen naar Facebook. Klik op Doorgaan als {naam}. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat Facebook onder jouw persoonlijke naam een bericht post!
 10. Klik daarna op wie de berichten mag zien. In ons geval zetten we deze op Openbaar. Klik daarna op OK en je wordt doorverwezen naar je WordPressinstallatie.
 11. Daarna is je configuratie klaar voor gebruik. Klik op Show Settings
 12. Klik daarna op Submit Test Post to Facebook om te controleren of de verbinding met Facebook goed is geconfigureerd. Lukt het niet? Neem contact met ons op.

Twitter

Via de button ‘Add new account’ > Please select network > Twitter kan je de koppeling met Twitter configureren. Je ziet dat je een aantal zaken dient op te geven. Deze worden hier stap voor stap behandeld. Nadere uitleg vind je ook hier.

Account Nickname

Hier kan je voor je eigen administratie een nickname opgeven.

Account info

De volgende info dient te worden opgegeven om een connectie te maken met Twitter:

 1. Your Twitter URL. Geef hier de URL op van jouw Twitteraccount.
 2. Dan dienen we een connectie te maken middels de Twitter API. Ga hiervoor naar https://apps.twitter.com/.
 3. Login en klik op Create New App.
 4. Geef een naam op, wederom voor jouw eigen administratie.
 5. Tevens een omschrijving.
 6. Geef de website url op van jouw WordPress website.
 7. Vink de Developer Agreement aan en klik op Create your Twitter application.
 8. Het kan zijn dat je gevraagd wordt om je telefoonnummer op te geven. Dit kan je doen op jouw profielpagina.
 9. Klik op het tabje Permissions en zorg ervoor dat deze op Read and Write staat.
 10. Klik op Keys and Access Tokens. Scroll naar beneden en klik op Create my access token.
 11. Indien nodig, herlaad de pagina. Hier vind je de API Key, API Secret, Access Token en Access Token Secret.
 12. Vul deze gegevens in bij de plugin installatiepagina in jouw WordPressinstallatie. Dit venster staat als het goed is nog open.
 13. Onder Message Format kan je het tweetbericht eventueel aanpassen/vertalen. De attributen die je kunt gebruiken vind je door te klikken op Show format info.
 14. Klik op Add account.
 15. Klik daarna op Show Settings
 16. Klik daarna op Submit Test Post To Twitter om de configuratie te testen. Lukt het niet? Neem contact met ons op.

Verder

Verder kan je, per configuratie, via het tabje Advanced > Filter Posts aangeven welke berichten je wel en welke berichten je niet automatisch wilt plaatsen op de Social Media. Zo kan je filteren op Categorie, Tags, Post Types, Post Format (berichten, plaatjes, video etc.) en Auteur.

Deze filters kan je ook voor alle Social Media configuraties in 1x doen door op het tabje Settings te klikken.

Hier kan je tevens aangeven:

 1. Hoe snel en hoe vaak berichten automatisch geplaatst moeten worden.
 2. Aangeven voor welke auteurs er automatische berichten geplaatst moeten worden op de Social Media.
 3. En nog een aantal optionele instellingen. Deze kan je in principe ongewijzigd laten.

Afsluitend

Tot zover. We hopen dat dit artikel je op weg heeft geholpen om, middels de Next Scripts: Social Networks Auto Poster plugin, automatisch jouw Social Media te updaten. Heb je nog vragen? Laat het ons weten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *