3 manieren om een WordPress plugin te installeren

Op je WordPress website kun je plugins installeren. Een plugin is een extern programma waarmee jij extra functies aan jouw website kunt toevoegen. Met een plugin kun jij bijvoorbeeld een contactformulier of advertentie op jouw site plaatsen. Maar hoe moet je eigenlijk een plugin installeren?

Net als bij het installeren van een theme, kun je een plugin ook op meerdere manieren installeren.

1. Gratis plugin installeren

Via het dashboard van WordPress kun jij één van de vele gratis plugins installeren. Om een gratis plugin te installeren, moet je eerst in het menu op ‘plugins’ klikken. Klik daarna op ‘nieuwe plugin’.

Met trots bieden wij vanaf heden een premium cursus aan, genaamd Maak je eigen website met WordPress. Dit eBook is maar liefst 78 pagina's dik en biedt jou een stap-voor-stap instructie om jouw eigen WordPress website met succes op te zetten.
Om dit te vieren ontvang je 14 dagen premium support per e-mail en bieden we een eenmalige korting van 10 euro aan met de kortingscode 'korting-ebook-123'.
Dit betekent dat je deze cursus, boordevol tips en handigheden, voor slechts €9,99 kan bestellen!

Bestel deze premium cursus 2024 hier!

Gratis WordPress plugin installeren

Hier kun je nu een plugin gaan zoeken. Als jij wat hebt ingetypt, dan moet je daarna ‘plugin zoeken’ aanklikken. Wij typen als voorbeeld even de naam van een bekende SEO plugin in.

Plugin zoeken

WordPress laat jou nu verschillende resultaten zien. Je kunt op ‘details’ klikken om meer over een plugin te weten te komen. Als jij een plugin wilt installeren, moet je op ‘nu installeren’ klikken.

Nu installeren

WordPress gaat de plugin vervolgens installeren en hierna moet jij alleen nog even ‘plugin activeren’ aanklikken om de installatie te voltooien.

2. Premium plugin installeren

Via het dashboard kun je ook een plugin uploaden. Deze manier kun je gebruiken als jij een zip bestand hebt dat je moet uploaden. Eerst moet je weer op ‘plugins’ klikken en daarna moet jij op ‘nieuwe plugin’ klikken.

Klik hierna op ‘uploaden’ en vervolgens moet je op ‘bestand kiezen’ klikken. Selecteer het bestand van de plugin en klik op ‘openen’. Als laatst moet jij nog even ‘nu installeren’ aanklikken.

Plugin uploaden

Klik vervolgens ook hier nog even op ‘plugin activeren’ om de installatie te voltooien.

3. Plugin uploaden met FileZilla

Met een FTP programma, zoals FileZilla, kun je ook nog een plugin uploaden. Je kunt via deze manier alleen een bestand uploaden dat niet gezipt is.

Om een plugin te kunnen uploaden, moet jij eerst verbinding maken met de server door de FTP gegevens in te vullen. Hierna moet je de plugin uploaden in de map ‘plugins’. Deze map kun je vinden in de map ‘wp-content’.

Is de plugin geüpload? Dan moet jij deze nog even activeren in het dashboard van WordPress en daarna is de plugin actief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *