SEO tips

3 SEO tips die niemand je geeft

SEO tips

Er zijn veel SEO tips te vinden op het internet, maar hoe weet je nu welke tips juist zijn en welke niet?

Ze zijn namelijk door andere mensen geschreven en niet iedereen heeft evenveel verstand van zoekmachine optimalisatie. Hierdoor tasten veel mensen in het duister over wat klopt en wat ze nu precies moeten doen.

Met deze blogpost gaan wij daar verandering in brengen. Wij gaan jou 3 belangrijke SEO tips geven die (bijna) niemand je geeft. Deze tips vormen de basis voor zoekmachine optimalisatie.

Met trots bieden wij vanaf heden een premium cursus aan, genaamd Maak je eigen website met WordPress. Dit eBook is maar liefst 78 pagina's dik en biedt jou een stap-voor-stap instructie om jouw eigen WordPress website met succes op te zetten.
Om dit te vieren ontvang je 14 dagen premium support per e-mail en bieden we een eenmalige korting van 10 euro aan met de kortingscode 'korting-ebook-123'.
Dit betekent dat je deze cursus, boordevol tips en handigheden, voor slechts €9,99 kan bestellen!

Bestel deze premium cursus 2024 hier!

Dit zal bovendien de manier veranderen waarop jij tegen SEO aankijkt en als je de tips toepast, dan kan het voor grote veranderingen in de rankings van je website zorgen.

Ben je er klaar voor?

1. Bouw de beste website

Om hoog te scoren in Google, moet je eerst iets over de zoekmachine begrijpen. Mensen gebruiken Google als zoekmachine. Ze typen een zoekopdracht in en Google probeert daarbij de beste resultaten te tonen.

De zoekopdracht die een bezoeker intypt, kun je ook zien als een vraag. De resultaten die Google laat zien, kun je zien als het antwoord op die vraag. Kortom, Google probeert het beste antwoord op elke vraag te vinden.

De websites met het beste antwoord zullen dus bovenaan in de zoekresultaten worden getoond. Dit is natuurlijk in de theorie en de praktijk wijst uit dat niet altijd de beste websites bovenaan staan, maar dit is wel het doel van Google!

Jij moet dus de beste website bouwen en dan wil Google jouw bovenaan tonen!

Natuurlijk zul je niet automatisch bovenaan in de zoekresultaten verschijnen, maar je maakt het jezelf wel makkelijker. Andere websites gaan bijvoorbeeld sneller naar je linken als jij de beste website in jouw markt hebt en links zijn een belangrijk onderdeel van Google’s ranking factoren.

Klinkt vrij logisch, toch?

2. Probeer Google te begrijpen

Wil je succes hebben met zoekmachine optimalisatie? Probeer dan Google te begrijpen. Google beschikt dan wel over een uitgebreid algoritme, maar dit is bedacht door het team achter Google.

Een leuk artikel hierover is op Karelgeenen.nl te vinden. Hierin staat onder andere dit:

“Je moet namelijk niet vergeten dat Google geen robot is. Google wordt geprogrammeerd door mensen. En die mensen denken op een bepaalde manier. De truc is om die manier zo goed mogelijk na te bootsen!”

Nu je dit weet, kun je zelf gaan bedenken of iets wel of niet werkt en wat de reden daarvoor zou kunnen zijn!

Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat de links die naar een website verwijzen grote invloed hebben op de ranking. De gedachte hierachter is onder andere dat er meer websites gaan linken naar een goede website dan naar een slechte website.

En zo zit achter elke factor in het algoritme een vrij logische gedachte! Denk dus na en probeer Google te begrijpen. Pas ook niet alle SEO tips die je leest zomaar toe, maar denk er eerst eens over na.

3. Zet de bezoeker op nummer 1

Als je de vorige twee tips toepast, dan ben je al goed op weg. Dit zijn echter niet de énige zaken die belangrijk zijn. Het is ook belangrijk dat jij bezoekers op de eerste plaatst zet.

Waarom moet ik bezoekers op de eerst plaats zetten?

Omdat Google bezoekers belangrijk vindt. Google is erg gericht op bezoekers en hecht veel waarde aan hun ‘mening’. Websites die bovenaan in de zoekresultaten staan, moeten hun bezoekers namelijk zo goed mogelijk helpen.

In het algoritme van Google zijn dan ook allemaal factoren verwerkt die moeten meten of bezoekers een website wel waardevol vinden. Websites die hier aan voldoen hebben dus een streepje voor in de zoekresultaten op websites die hier niet aan voldoen.

Factoren die Google waarschijnlijk gebruikt om dit meten zijn onder andere backlinks, bounce rate, snelheid van de website en de tijd die bezoekers op de website doorbrengen. Deze zaken geven Google namelijk een indicatie of mensen een bepaalde pagina waardevol vinden of niet.

Zorg er dus voor dat bezoekers op de eerste plaats staan!

Pas deze tips toe

Dit zijn de 3 zoekmachine optimalisatie tips waarvan wij denken dat ze echt het verschil kunnen maken. Bouw dus de beste website in jouw markt, probeer Google te begrijpen en zorg ervoor dat de bezoeker op nummer 1 staat.

Zijn deze SEO tips nieuw voor jou of kende je ze al? Als je dit trouwens een leuk artikel vindt, vergeet dan niet om het artikel even op social media te delen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *